KOTISEUDUN SANOMAT

N:o 11 1982

Keskiviikkona maaliskuun 17. päivänä

Monosen hautauspalvelu aloitti

Monosen Hautaus- ja verhoomopalvelu aloitti toimintansa Pihtiputaalla tiistaina. Hautauspalveluun liittyen yrityksellä on Mustakiven hautakiviedustus. Monosen Hautaus- ja verhoomopalvelu ottaa vastaan myös nimikaiverruksia. Yrityksen toimialaan kuuluu lisäksi huonekalujen verhoilu.

Hautausalan yrityksen käynnistäminen on ollut perustajien Marja-Leena ja Kauko Monosen mielessä jo parin vuoden ajan. Hautaus- ja verhoomopalvelun tilat sijaitsevat perustajien omassa kiinteistössä nelostien varrella Simon Auton naapuritontilla. Toimintaa varten on kunnostettu liiketiloiksi talon pohjakerros.

Tällä hetkellä Pihtiputaalla toimii kaksi hautausliiketta, Monosen Hautaus- ja verhoomopalvelu ei ole lähtenyt liikkeelle kilpailumielessä, vaan ajatus liikkeen perustamisesta on itänyt jo pitkään, sanoo Kauko Mononen.

Hautauspalvelu ja verhoomotyö täydentävät Kauko Monosen mukaan toisiaan. Monosen Hautaus- ja verhoomopalvelu lähtee liikkeelle mahdollisimman hyvään palveluun pyrkien. Vainajankuljetukseen on saatavana auto kaikkina vuorokauden aikoina.

Monosille yrityksen perustaminen juuri Pihtiputaalle oli selvää. Marja-Leena Mononen on synty- peräisiä paikkakuntalaisia ja Polvijärveltä kotoisin oleva Kauko Mononenkin on ehtinyt kahdeksan viime vuoden aikana kotiutua Pihtiputaalle.

Kauko Monosella on omakotitalonsa alakerrassa asianmukaiset tilat hautaustoimistoa varten.

Kukkakauppa ja hautaus palvelusaman katon alle

Kukka-Pibean yritysmuoto oli alussa toiminimi. Piia Muhosen asuinpaikka säilyy Liitonjoella. Kukkakaupan auki pidossa auttaa se, että

Monosen Hautauspalvelu muuttaa samaan liikkeeseen.

Tavoitteena laajan palvelun talo

Samalla saadaan laajemman palvelun talo. Kukkakaupan toiminta jatkuu kuten ennenkin, kukat toimitetaan perille vaikka Interfloran kautta ja viedään tarvittaessa kirkkoon valmiiksi.

Piia Muhonen suunnittelee palkkaavansa liikkeeseen ainakin pariksi päiväksi viikossa apuvoimia, sillä hän haluaa ehtiä olla myös pienten lastensa kanssa.

Kemikaliopuolella pidän valikoimissa sellaista, mitä ei päivittäistavarakaupasta saa, Piia Muhonen suunnittelee.

Piia Muhosella on kaupallinen koulutus. Kukkasidosten teko on ollut uutena opeteltava asia.